Direkt till innehåll

Kollektivtrafiken i centrum läggs om

Den 12-24 juni går ingen kollektivtrafik mellan Brunnsparken och Centralstationen via Södra Hamngatan, vilket innebär ändrade hållplatslägen. Håll koll i appen Västtrafik To Go.

Från den 12 juni klockan 05.00 till den 24 juni klockan 04.00 stängs Södra Hamngatan i höjd med Brunnsparken för bil- och kollektivtrafik på grund av en kranmontering för projektet Johanna.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar vilken sträcka längs Södra Hamngatan som stängs.

 

Ändrade hållplatslägen

Arbetet påverkar bussar och spårvagnar mellan Brunnsparken och Centralstationen via Södra Hamngatan och kollektivtrafiken måste läggas om på olika sätt. Framförallt handlar det om ändrade hållplatslägen vid Brunnsparken och Centralstationen, som blir en följd av att inga linjer kan trafikera Södra Hamngatan. Dessutom kommer spårvagnslinje 6 och busslinje 16 att stanna vid Lilla Bommen istället för Nordstan i båda riktningar.

Håll koll på ditt nya tillfälliga hållplatsläge via appen Västtrafik To Go.

Viss biltrafik påverkas

Avstängningen påverkar också biltrafiken som kör på Östra Hamngatan, från Kungsportsplatsen, och som ska svänga höger in på Södra Hamngatan. Dessa bilister hänvisas till Drottninggatan (se karta ovan). I övrigt kommer biltrafiken fram som idag.

Gång- och cykeltrafiken leds förbi arbetsområdet.

Läs också