Direkt till innehåll

Kom ihåg: begränsningar i Tingstadstunneln

Tillbaka i trafiken efter semesterledighet? Tänk då på att Tingstadstunnelns ena rör är stängt och trafiken går dubbelriktad i det andra, vilket innebär sämre framkomlighet.

Nu är vi inne i en period då många börjar jobba igen efter semestern och därför vill vi påminna om renoveringen av Tingstadstunneln, som innebär att endast ett körfält är öppet i varje riktning för trafiken längs E6. All annan trafik leds om via Marieholmstunneln – följ skyltning på plats.

Längre restid

På grund av den begränsade framkomligheten genom Tingstadstunneln så får du räkna med köer och längre restider, särskilt klockan 7-9 och 15-17 på vardagar och klockan 11-14 på helger. Försök därför att undvika dessa tider.

Ett tips är att ladda ner Trafiken.nu-appen – på så sätt kan du se var köerna är just nu, få push-notiser om trafikstörningar och följa det aktuella trafikläget från över 200 trafikkameror.

Fundera också på om du kanske kan ändra färdsätt. Om du väljer att åka kollektivt så söker du alltid din resa i appen Västtrafik To Go.

Renoveringen av Tingstadstunneln väntas pågå till oktober 2023.

Allt om trafiken i Tingstadstunneln.

Trafikverkets information om Tingstadstunneln.

Västtrafiks information om Tingstadstunneln.

Läs också