Direkt till innehåll

Kom ihåg: påfarten i Ånäsmotet är stängd

Här är en påminnelse om att påfarten från Ånäsmotet till E20 mot Stockholm är stängd. Detta innebär att trafiken får köra en omväg, så räkna med längre restid.

Olskroken planskildhet håller på att bygga ett nytt bullerskydd längs E20 mellan Ånäsmotet och Munkebäcksmotet. Arbetet startade den 1 februari och pågår fram till den 22 december i år.

Extra ansträngt på vissa vägar

Detta innebär att påfarten från Ånäsmotet till E20 mot Stockholm hålls stängd och biltrafiken leds om via Byfogdegatan, von Utfallsgatan och Munkebäcksmotet, se karta. Enligt analyser från den första dagen efter avstängningen – alltså den 2 februari – steg restiden längs vissa vägar.

– Det stämmer. Vi kan framförallt se förlängda restider på Munkebäcks Allé och på sträckan mellan Kvibergsvägen och Munkebäcksmotet. Värst var det mellan klockan 16 och 17, säger Robin Holmér, analytiker på Trafik Göteborg.

Tänk på detta när du planerar din resa. Håll dig uppdaterad om det aktuella trafikläget i Trafiken.nu-appen.

Klicka på kartan för större bild: 

Karta som visar att påfarten från Ånäsmotet till E20 mot Stockholm stängs. Omledningsvägen via von Utfallsgatan är utmarkerad. 

 

När det gäller busstrafiken så har linjerna 513 och 515 fått ändrade körvägar och hållplatsen Gustavsplatsen har dragits in. Sök alltid din resa i appen Västtrafik To Go.

Även gång- och cykelbanan är stängd

Dessutom är gång- och cykelbanan längs E20 mellan Ånäsmotet och Munkebäcksmotet stängd. Omledning sker via Härlanda, vilket är en omväg – var därför ute i god tid.

Klicka på kartan för större bild:

karta över omledningsväg för cyklister via härlanda

 

Trafikverkets information om arbetet med bullerskyddet.

Läs också