Direkt till innehåll

Körfält stängs på E6 när ny järnvägsbro byggs

Under ett antal helger stängs körfält på E6 mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet för bygget av en ny järnvägsbro. Räkna med köer.

Västlänken ska bygga en ny järnvägsbro över E6 som ansluter Västlänken till spåren i Olskroken – därför revs den befintliga bron föregående helg den 22-24 april.

Begränsningar längs E6 under helger

För att kunna utföra vissa av arbetsmomenten på ett säkert sätt krävs en större arbetsyta. Av den anledningen stängs körfält på E6 mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet under ett antal helger (se vilka nedan).

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar vilken järnvägsbro över E6 som har rivits och var den nya ska byggas.

 

Detta kommer att skapa köer – särskilt nu när endast ett körfält är öppet i varje riktning genom Tingstadstunneln på grund av tunnelns renovering. Störst påverkan väntas det bli för de som kör från Lundbyleden och ska söderut på E6. Dessa bilister kan med fördel välja Älvsborgsbron.

Dessa helger berörs (från fredag kl 19.00 till måndag kl 05.00):

– Helgerna den 29 april-2 maj, 13-16 maj, 3-7 juni och 15-18 juli är endast två körfält öppna i varje riktning istället för tre.

– Helgerna den 22-25 juli, 29 juli-1 augusti, 5-8 augusti, 12-15 augusti och 23-26 september är endast två körfält öppna söderut medan samtliga tre körfält är öppna norrut.

– Helgerna 26-29 augusti, 2-5 september, 9-12 september och 16-19 september är samtliga tre körfält öppna söderut medan endast två körfält är öppna norrut.

Trafikverkets information om bygget av järnvägsbron över E6.

Läs också