Direkt till innehåll

Körfält stängs vid rondellbygge på Björlandavägen

I korsningen Hisingsleden-Björlandavägen påverkas trafiken av ett rondellbygge. Periodvis är endast ett körfält öppet i varje riktning genom korsningen och trafiken släpps fram växelvis.

I korsningen Hisingsleden-Björlandavägen ska trafikljus ersättas av en cirkulationsplats. Byggnationen påverkar trafiken den 10-11 maj klockan 19.00-05.00 samt hela helgen den 13-15 maj med start klockan 19.00 på fredagen. Då endast ett körfält i varje riktning är öppet genom korsningen – både på Hisingsleden och Björlandavägen – släpps trafiken fram växelvis och hastigheten sänks till 50 km/timmen förbi arbetsområdet.

Cirkulationsplatsen som byggs ska bli tvåfilig och kommer att kunna trafikeras från den 16 maj. Den här lösningen gäller fram till slutet av juli då cirkulationsplatsen flyttas en bit västerut. Anläggandet av rondellen är ett led i arbetet med trafikplatsen Björlandamotet som ska skapa bättre framkomlighet i området.

Kör du på Hisingsleden kan det vara bra att komma ihåg att trafiken även leds om längre söderut på en sträcka förbi Kålseredsmotet. Mer om det kan du läsa här.

Läs också