Direkt till innehåll

Trafiken i tre tunnlar påverkas nattetid

Under den kommande veckan, 4-7 juli, pågår arbeten i tre av Göteborgs tunnlar kvälls- och nattetid. Trafiken leds om – följ skyltning på plats.

Arbeten ska utföras i Marieholmstunneln, Gnistängstunneln och Tingstadstunneln kvälls- och nattetid, vilket innebär att tunnelrör stängs och trafiken leds om. Följ skyltning på plats och respektera hastigheten.

Följande gäller:

Marieholmstunneln

Måndag-tisdag 4-5 juli: båda tunnelrören stängs kl 22.00-05.00.

Under tiden som arbete utförs stängs båda tunnelrören och trafiken leds om till andra älvsförbindelser – dock inte till Tingstadstunneln. Detta beror på att en omledning dit inte är möjlig på grund av tunnelns renovering.

Gnistängstunneln

Tisdag-onsdag 5-6 juli: södergående riktning stängs kl 20.00-05.30.

Trafiken i södergående riktning går mot Västra Frölunda. Vid avstängning blir trafiken dubbelriktad i det motsatta tunnelröret.

Tingstadstunneln

Onsdag-torsdag 6-7 juli: båda tunnelrören stängs 22.00-05.00.

Tingstadstunnelns ena rör är stängt fram till oktober 2023 på grund av tunnelns renovering. Natten den 6-7 juli stängs dock tunneln helt och trafiken leds om till andra älvsförbindelser – följ skyltning på plats.

Räkna med längre restider – särskilt när Marieholmstunneln och Tingstadstunneln stängs helt. Var ute i god tid och håll dig uppdaterad om det aktuella trafikläget i Trafiken.nu-appen.

Läs också