Direkt till innehåll

Missa inte: Körfält stängs på E6 vid Olskroken

Helgen den 28-30 oktober stängs körfält på E6 mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet. Räkna med köer.

I våras inledde Västlänken bygget av en ny järnvägsbro över E6 som ansluter Västlänken till spåren i Olskroken, se karta nedan. Detta har inneburit att trafiken längs E6 har påverkats under ett antal helger. Nu är det dags igen.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar var den nya järnvägsbron över E6 mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet byggs.

 

Från fredagen den 28 oktober klockan 22.00 till måndagen den 31 oktober klockan 05.00 stängs körfält på E6 mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet. I norrgående riktning hålls endast två körfält öppna och i södergående riktning hålls tre körfält öppna.

Detta kommer att skapa köer – särskilt nu när endast ett körfält är öppet i varje riktning genom Tingstadstunneln på grund av tunnelns renovering. Ett tips är att kolla i Trafiken.nu-appen före avresa – på så sätt kan du se var köerna är just nu och vilken som blir den bästa vägen för dig.

Notera att E6-trafiken även påverkas måndag-torsdag veckorna 44, 45, 46 och 47 klockan 22.00-05.00. Då hålls endast två körfält öppna i varje riktning på E6 mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet. Dessutom är endast ett körfält öppet på E6 norrut och två körfält söderut helgen vecka 48. Mer information om det sistnämnda kommer när det närmar sig.

Den nya järnvägsbron ska vara klar sommaren 2023.

Trafikverkets information om bygget av järnvägsbron över E6.

Läs också