Direkt till innehåll

Missa inte: nya körvägar längs Hisingsleden

Vi vill påminna om att Kålseredsmotet nu är öppet och att nya körvägar gäller i Björlandamotet. Ta det lugnt och följ skyltningen.

Flera byggnationer pågår längs den södra delen av Hisingsleden för att öka framkomligheten och säkerheten. Dels breddas vägen mellan Vädermotet och Björlandavägen, dels byggs tre planskilda trafikplatser – Volvomotet, Kålseredsmotet och Björlandamotet.

Kålseredsmotet är öppet

Måndagen den 27 februari gick arbetet med Björlandamotet in i en ny intensiv fas och trafiken i korsningen Björlandavägen-Hisingsleden lades om till två rondeller. Samtidigt öppnade delar av det nya Kålseredsmotet, som gör det möjligt för dig att köra mellan Sörredsvägen och Hisingsleden.

Här är det viktigt att du som kommer från Sörredsvägen och ska till Hisingsleden norrut väljer Kålseredsmotet. Detta för att underlätta trafiksituationen i korsningarna Sörredsvägen-Björlandavägen och  Björlandavägen-Hisingsleden.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar vilka anslutningar som öppnar i Kålseredsmotet den 27 februari 2023.

 

Inga större förändringar i restider

Enligt analyser har restiderna generellt sett inte ökat jämfört med hur det såg ut före omläggningen i Björlandamotet. Och precis som tidigare är restiden längre på förmiddagen för de som kör på Hisingsleden söderut mot Björlandamotet, medan det på eftermiddagen är längre restid för de som kör norrut mot Björlandavägen på Sörredsvägen och Hisingsleden.

Något som sticker ut är dock att även trafiken på Björlandavägen västerut, in mot Björlandamotet, får en något längre restid på eftermiddagen då det är svårt att komma in i rondellen. För att förbättra trafikflödet i Björlandamotet så arbetar projektet med justering av trafiksignalerna.

Under våren öppnar resten av Kålseredsmotet successivt och i sommar väntas hela motet bli klart. Kollektivtrafiken väntas börja trafikera Kålseredsmotet från tidtabellsskiftet i juni.

Trafiklösningen med två rondeller i Björlandamotet ligger kvar till sensommaren 2023, då trafiken läggs tillbaka till en permanent rondell samt av- och påfarter.

Trafikverkets information om arbetena längs Hisingsleden.

Läs också