Direkt till innehåll

Nedsatt hastighet på Älvsborgsbron

På Älvsborgsbron är det sänkt hastighet för trafiken mot Hisingen.

På Älvsborgsbron är det sänkt hastighet för trafiken mot Hisingen.

Under sommaren sänks hastigheten på Älvsborgsbron till 50 kilometer i timmen för trafiken mot Hisingen. Detta beror på förberedelser inför ett kommande reparationsarbete.

Sedan slutet av juni är det nedsatt hastighet för trafiken på delar av Älvsborgsbron. På den östra brobanan, i riktning mot Hisingen, sänks hastigheten från 70 till 50 kilometer i timmen. Ta därför höjd för att din resa kan ta en aning längre tid än vanligt. Ett tips är att hålla sig uppdaterad om det aktuella trafikläget i Trafiken.nu-appen. Åker du kollektivt så ser du eventuella förseningar i appen Västtrafik To Go.

Färdigt i början av hösten

Anledningen är att det nu görs förberedelser inför ett kommande reparationsarbete som utförs i augusti-september. Då kan trafiken komma att påverkas under kortare perioder när vissa körfält behöver stängas. Den nedsatta hastigheten kommer därmed att gälla fram till och med september då hela arbetet väntas vara klart.

Enligt Trafikverket är det en fog i bron som ska repareras, vilket upptäcktes i samband med en rutinmässig besiktning.

– Det finns inga säkerhetsrisker med att köra över bron. Vi sänker dock hastigheten nu för att slitaget på fogen inte ska öka innan vi kan utföra reparationen, säger Thomas Lundgren, projektledare för Älvsborgsbron Trafikverket.

Mer information om underhållsarbetena på Älsborgsbron hittar du här:  Älvsborgsbron – www.trafikverket.se

 

Läs också