Direkt till innehåll

Nu är E6 vid Stenungsund öppen för trafik

Nu är det fritt fram att köra på E6 vid Stenungsund igen – vägen är återställd efter skredet och öppnade för trafik morgonen den 5 juli.

Väntan är över – idag, den 5 juli, öppnade E6 vid Stenungsund för trafik igen, nio månader efter att vägen raserades av ett skred.

Under tiden som arbetet har pågått med att bygga upp E6 igen har vägen varit avstängd mellan Stora Högamotet och Lyckornamotet och trafiken har letts om via E45 och väg 44.

Innan skredet inträffade körde 20 000 fordon på E6 varje dygn och när vägen nu öppnat har den samma kapacitet för trafik som innan skredet inträffade. Samtliga av- och påfarter som påverkats av skredet är öppna. Undantaget gäller den kommunala vägen, Ucklumsvägen, som fortsatt kommer vara avstängd för trafik.

Även kollektivtrafiken har påverkats under perioden då vissa bussar har fått ändrade tidtabeller och körvägar. Från den 5 juli klockan 06:00 återgår linjerna 810, 861 och linje 841 på sträckan Göteborg-Torp till ordinarie körväg via E6 med nya tidtabeller.

Läs också