Direkt till innehåll

Nu kan du bli vintercyklist

Västtrafik – tillsammans med 17 västsvenska kommuner – söker nu 400 personer som vill testa att cykla i vinter. Deltagarna får gratis dubbdäck och däckbyte.

Projektet heter Vintercyklist och handlar om att uppmuntra fler att vintercykla. Nu söker Västtrafik – tillsammans med 17 västsvenska kommuner – 400 privatpersoner till årets upplaga av projektet som sträcker sig mellan 1 december 2021 och 1 mars 2022.

– Förhoppningen med det här är att få fler att upptäcka hur bra det går att cykla även vintertid. Vi hjälper till med rätt utrustning för att uppmuntra fler att vilja ändra beteende och välja cykeln istället för bilen, säger Lena Hesselroth, projektledare på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

De som blir antagna till projektet bjuds på vinterdäck inklusive ett däckbyte samt en reflexväst. I gengäld åtar de sig att cykla minst tre dagar i veckan och ska bland annat rapportera in hur vinterväghållningen i sin kommun fungerar. På så sätt hjälper de även andra cyklister och gångtrafikanter.

Västtrafiks info om Vintercyklist och anmälan.

Läs också