Direkt till innehåll

Nu öppnar Cronackersbron i Eriksbergsmotet

Den 28 juni öppnar Cronackersbron mot Lindholmen efter att ha varit avstängd för bil- och busstrafik sedan början av april. Samtidigt kvarstår andra avstängningar.

Eriksbergsmotet på Hisingen håller på att byggas om för att öka säkerheten och framkomligheten på Lundbyleden. Detta innebär att flera anslutningar är avstängda i området. Det handlar om Kolhamnsgatan norrut, Cronackersbron i riktning mot Lindholmen och en av- och påfart från och till Lundbyleden.

Fritt fram över Cronackersbron

Den 28 juni är det dock dags att öppna upp Cronackersbron mot Lindholmen igen efter att ha varit avstängd för bil- och busstrafik sedan början av april. Öppnandet kommer framförallt att underlätta för trafiken till och från Eriksberg.

Fortsatta avstängningar

Samtidigt kvarstår resterande avstängningar. Kolhamnsgatan norrut hålls stängd fram till den 10 juli. Fram till dess leds trafiken om via Säterigatan. Avfarten från Lundbyleden österifrån mot Eriksberg och påfarten från Eriksberg mot Lundbytunneln i Eriksbergsmotet är avstängda fram till den 16 juli. Trafiken hänvisas till Bräckemotet.

Räkna med köer och längre restider

Detta innebär att du som bilist och resenär i busstrafiken fortsatt får räkna med köer och längre restider i området. Särskilt under rusningstid. Försök därför att undvika dessa tider, välja andra vägar eller andra färdsätt. Om du måste ta bilen får du räkna med att resan tar längre tid än vanligt, så var ute i god tid och ta det försiktigt.

Hela ombyggnationen väntas bli klar i höst. Då öppnas en ny anslutning till Inlandsgatan vilket kommer att förbättra framkomligheten i området.

Trafikverkets information om arbetena i Eriksbergsmotet.

Läs också