Direkt till innehåll

Ny gång- och cykelbana öppnar på Hisingsleden

Den 19 juli öppnar en ny gång- och cykelbana på Hisingsleden mellan Assar Gabrielssons väg och Björlandavägen. Samtidigt blir det full framkomlighet på Hisingsleden.

Arbetet med att bygga om Hisingsleden mellan Vädermotet och Björlandavägen har pågått under en längre tid. Ombyggnationen består av flera delar för att förbättra framkomligheten och säkerheten på sträckan för alla trafikslag. Till exempel har Hisingsleden breddats till två körfält i varje riktning och korsningar har ersatts av planskilda trafikplatser.

Förbättring för gående och cyklister

I ombyggnationen ingår även en ny gång- och cykelbana på Hisingsleden mellan Assar Gabrielssons väg och Björlandavägen. Den kommer att öppna för trafik fredagen den 19 juli.

Eftersom det redan finns en gång- och cykelbana mellan Vädermotet och Assar Gabrielssons väg – som har breddats och separerats från körbanan – kan du som går eller cyklar nu ta dig hela vägen mellan Vädermotet och Björlandavägen.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar den nya gång- och cykelbanan på Hisingsleden mellan Volvomotet och Björlandamotet

 

Åter full framkomlighet på Hisingsleden

På grund av olika arbeten är endast ett körfält öppet i varje riktning på Hisingsleden i höjd med Björlandamotet. Dessutom är hastigheten sänkt till 50 kilometer i timmen. Den 19 juli försvinner dock dessa begränsningar och det blir åter full framkomlighet på Hisingsleden.

I projektet ingår även byggnationen av Halvors länk – den nya vägen mellan Ytterhamnsmotet på väg 155 och Hisingsleden. Längs vägen finns en ny gång- och cykelbana och den nya trafikplatsen Vikansmotet.

Trafikverkets information om arbetena längs Hisingsleden.

Läs också