Direkt till innehåll

Ny helgavstängning i Götatunneln

Helgen den 30 september-2 oktober stängs återigen Götatunneln från centrum mot Järntorget. Räkna med längre restid, så välj andra vägar runt centrum om du inte ska dit.

Under fyra helger utför Västlänken så kallad cementinjektering i Götatunnelns norra rör för att täta utrymmet mellan berg och det betongvalv som har gjutits i ett tidigare förstärkningsarbete. Detta innebär att Götatunneln – och då även Gullbergstunneln – måste stängas från centrum mot Järntorget.

Trafiken leds om på lokala gator

En helg är redan avklarad och nästa avstängning sker från fredagen den 30 september klockan 21.00 till måndagen den 3 oktober klockan 05.30. Under den här tiden leds fordonstrafiken om från Stationsmotet till Järntorgsmotet via Norra Sjöfarten och Operagatan.

Klicka på kartorna för större bild:

Karta som visar att Götatunneln och Gullbergstunneln stängs mot Järntorget och att trafiken leds om via Norra Sjöfarten och Operagatan.

Här syns hela omledningsvägen från Stationsmotet till Järntorgsmotet:

Karta som visar att Götatunneln och Gullbergstunneln stängs mot Järntorget och att trafiken leds om mellan Stationsmotet och Järntorgsmotet. Omledningsvägen är utmarkerad.

 

Åk gärna kollektivt, gå eller cykla

Enligt analyser från den första helgavstängningen den 16-18 september steg restiden från 2-3 minuter till cirka 15-20 minuter mellan klockan 10 och 15 på sträckan Gullbergsmotet-Järntorgsmotet. Tänk på att enskildas resor kan ta antingen kortare eller längre tid.

Värst är det kring klockan 12-13 – försök därför att undvika dessa tider och välj andra vägar runt centrum om du inte ska dit.

Notera att det under samma helg råder begränsningar på E6 mellan Kallebäcksmotet och Örgrytemotet. Vår nyhet om detta hittar du längst ner i texten.

Om du har ärende i området så får du vara ute i god tid, framförallt om du ska hämta eller lämna någon vid Göteborgs central eller ta dig ut från Nordstans p-hus. Ett tips är att kolla i Trafiken.nu-appen före avresa – på så sätt kan du se var köerna är just nu och vilken som blir den bästa vägen för dig.

Fundera också på om du kan åka kollektivt, gå eller cykla. Information om din resa i kollektivtrafiken hittar du i To Go-appen.

Ytterligare två helgavstängningar i Götatunneln väntar – den 7-9 oktober och den 14-16 oktober. Då gäller samma trafiklösning.

Trafikverkets information om arbetet i Götatunneln.

E6-trafik påverkas vid Kallebäcksmotet.

Läs också