Direkt till innehåll

Ny körväg för trafiken på Backavägen

1 / 2

Den 3-6 mars stängs delar av Backavägen då trafiken ska läggas om till en ny tillfällig parallell väg. Trafiken läggs om i etapper så räkna med köer i området kring Backaplan.

Backavägen vid Backaplan ska byggas om till en stadsgata med kollektivkörfält och rondell. För att ombyggnationen av Backavägen ska kunna göras leds trafiken om på en tillfällig väg över den gamla industritomten längs med Backavägen.

Under helgen den 3-6 mars sker arbeten för att lägga om trafiken till den nya tillfälliga vägen. För att leda om trafiken stängs Backavägen i olika etapper, mellan korsningen Södra Deltavägen och Norra Deltavägen – rondellerna vid Blomsterlandet/Biltema. Räkna därför med köer i området kring Backaplan då trafiken kommer behöva ta andra vägar.

Så påverkas trafiken

Fredagen den 3 mars klockan 20.00-23.00 stängs Backavägen från Leråkersmotet till Norra Deltavägen och trafiken leds via Södra Deltavägen.

Lördagen den 4 mars klockan 04.00 till måndagen den 6 mars klockan 06.00 stängs Backavägen mellan Södra Deltavägen och Leråkersmotet. Trafiken leds då om via Deltamotet.

Måndagen den 6 mars klockan 06.00 väntas den tillfälliga vägens alla anslutningar vara öppnade. Även kollektivtrafiken kommer då att trafikera den parallella vägen. Backavägen kommer sedan att vara avstängd för ombyggnation mellan Leråkersmotet och Norra Deltavägen, se karta nedan, och öppnar igen för trafik hösten 2024.

Gång- och cykeltrafiken

Från och med fredagskväll den 3 mars leds gående och cyklister om till den tillfälliga parallella vägen. Omledningen gäller fram tills hösten 2024.

Klicka på bilden för större karta.

Kartan visar omledningen av trafiken på Backavägen till en ny tillfällig parallell väg fram till hösten 2024.

Läs också