Direkt till innehåll

Ny tidtabell och tillfälliga ändringar i kollektivtrafiken

Måndagen den 21 augusti är det tidtabellsbyte i kollektivtrafiken. Samtidigt ändras sträckningen för vissa spårvagnslinjer tillfälligt, på grund av förarbrist.

När semestrarna är över och skolornas hösttermin startat brukar resandet med kollektivtrafiken öka. Måndagen den 21 augusti övergår därför Västtrafik från sommartidtabell till ordinarie tidtabell med fler turer i kollektivtrafiken. Undantag gäller för Göteborgs södra skärgård som byter tidtabell den 28 augusti.

I samband med tidtabellsskiftet ändras vissa busslinjer. Mer information om detta hittar du på Västtrafiks hemsida via den här länken: Västtrafik – Nya tider i trafiken

Spårvagnslinjer får kortare sträckning

Från den 21 augusti görs också tillfälliga ändringar i linjesträckningen för vissa spårvagnslinjer. Orsaken är enligt Västtrafik att det saknas förare.

Detta innebär att spårvagnslinje 2, 6 och 10 får förkortad sträckning och därför inte kör till alla ändhållplatser. Det finns däremot andra linjer eller bussar att åka med till de hållplatser som berörs. Linje 13 dras in helt med undantag för de tidiga morgonturerna som går från Saltholmen till Sahlgrenska.

Enligt Västtrafik gäller den här förändringen tills vidare. Vill du veta mer om hur din resa påverkas? Sök i appen Västtrafik To Go eller klicka dig vidare till Västtrafik via den här länken: Västtrafik – Tillfälliga ändring i spårvagnstrafiken 

Läs också