Direkt till innehåll

Nya Cykelstaden-appen släppt

En ny version av appen Cykelstaden har lanserats. Appen är under utveckling och Trafikkontoret tar gärna emot tips på tänkbara förbättringsmöjligheter.

Den välbekanta Cykelstaden-appen har varit stängd för ombyggnation i några månader, men nu har upphovsmakarna på Trafikkontoret vid Göteborgs Stad släppt en ny, avskalad och moderniserad version.

Välbekanta funktioner

Funktionerna känns igen från den gamla appen och består bland annat av en reseplanerare där du kan ange start- och slutpunkt och få upp förslag på lämplig cykelväg med beräknad restid.

Vidare kan du kolla i appens karta var det finns cykelvägar, trafikstörningar, pumpstationer och Styr- och ställ-cyklar.

Precis som tidigare kan du snabbt och enkelt göra en felanmälan i kombination med att du anger aktuell position i kartan. Du kan också bifoga bild på felet du vill anmäla.

Tar gärna emot synpunkter

Enligt Trafikkontoret är appen Cykelstaden utformad så att den går att bygga på med nya funktioner allteftersom. Därför tar man därför gärna emot synpunkter på hur appen skulle kunna vidareutvecklas.

Har du några idéer du vill dela med dig av? Isåfall uppmanas du att kontakta stadens kontaktcenter på mailadressen goteborg@goteborg.se.

Läs också