Direkt till innehåll

Nya elfärjan Eloise sätts i trafik

Måndagen den 13 juni sätts den nya elfärjan Eloise i trafik och Älvsnabben får tätare avgångar. Det blir också ännu lättare att ta med sig cykeln över älven.

Under sommaren, med start den 13 juni, kommer den nya elfärjan Eloise att förstärka linje 285 Älvsnabben och trafikera sträckan Klippan-Norra Älvstranden-Stenpiren. Detta innebär att det blir tätare avgångar – var 20:e minut istället för var 30:e – och ännu lättare att ta med sig cykeln över älven. Färjan är nämligen särskilt anpassad för pendeltrafik med gott om plats för resenärer och cyklar.

– Fler och fler människor arbetar eller bor nära älven. Med tätare turer blir det möjligt för fler att ta sig över älven på ett hållbart sätt och det blir lättare att ta med sig cykeln. Tack vare eldriften blir det också tystare ombord, något som uppskattas av både resenärer och personal, säger Johanna Eriksson Eknander, affärschef för Västtrafiks båttrafik, i ett pressmeddelande.

Eloise är av samma modell som systerfartyget Elvy och ombord finns det plats för 298 passagerare och 80 cyklar. Hon är 33 meter lång, 9 meter bred och kör i en hastighet om 11 knop.

Från måndagen den 13 juni sätter Västtrafik också in 78 elbussar på busslinjer i nordöstra Göteborg samt på busslinjerna 16X och 17 och byter till sommartidtabell.

Västtrafiks information om elfärjan Eloise.

Västtrafiks information om elbussarna som sätts i trafik från den 13 juni.

Västtrafiks information om sommartidtabellerna. 

Läs också