Direkt till innehåll

Nytt datum för arbetet på Tjörnbron

Under 2022 ska Tjörnbrons snedkablar bytas ut, vilket påverkar trafiken. Ett körfält är redan stängt och från februari stängs bron helt för fordonstrafik vissa nätter.

Tjörnbrons så kallade snedkablar ska bytas ut – ett arbete som utförs under hela året med undantag för sommaren.

Arbetet utförs nattetid och då måste bron stängas helt för fordonstrafik mellan klockan 23.00 och 04.30. Planen var att inleda vårens etapp den 31 januari men på grund av vädret har arbetet fått skjutas fram till den 7 februari.

Trafiken över bron påverkas dock redan idag. Sedan i början av januari är ett körfält stängt och hastigheten sänkt till 50 kilometer i timmen.

Detta gäller i detalj:

– Ett körfält är stängt dygnet runt under hela arbetsperioden och hastigheten sänkt till 50 kilometer i de resterande två körfälten – en i varje riktning.

– Vissa vardagsnätter mellan klockan 23.00 och 04.30 stängs bron av helt för fordonstrafik och trafiken hänvisas till färjeleden över Svanesund och vidare mot väg 160. Detta innebär en lång omväg för trafiken och därmed längre restid. Undantaget gäller räddningstjänsten som kommer att kunna ta sig fram över bron vid behov.

Gång- och cykeltrafiken påverkas inte av arbetet utan kan ta sig förbi arbetsområdet.

Klicka på kartan för större bild

Karta som visar var Tjörnbron ligger

Info i Trafiken.nu-appen

Arbetet som utförs vid de nattliga helavstängningar är väderberoende och därför är det ännu oklart när dessa sker. Ett tips är att ladda ner Trafiken.nu-appen som ger dig push-notiser inför varje avstängning – på så sätt riskerar du inte att missa informationen.

Arbetet återupptas i höst

Vårens etapp pågår fram till slutet av maj och därefter gör arbetet ett sommaruppehåll juni-augusti. Arbetet återupptas sedan hösten 2022. Då kommer samma trafiklösning att gälla.

Höstens etapp väntas pågå ungefär fram till årsskiftet 2022/2023.

Du hittar med info på Trafikverkets hemsida:

Trafikverket – Väg 160, Tjörnbron, snedkabelbyte

Läs också