Direkt till innehåll

P-avgift införs på pendelparkering vid Radiomotet

Nu införs en p-avgift på den välbesökta pendelparkeringen på Axel Adlers gata vid Radiomotet i Västra Frölunda. Syftet är att frigöra p-platser åt de med störst behov.

För några år sedan infördes en parkeringsavgift på pendelparkeringen vid Delsjömotet, som då ofta var överfull. Syftet var att frigöra p-platser åt de som verkligen måste ställa bilen där – något som har uppnåtts.

– Vi tror att p-avgiften vid Delsjömotet bland annat ledde till att en del pendlare började ta bussen mot Göteborg närmare hemmet, till exempel i Mölnlycke, i stället för att som tidigare ta bilen till Delsjömotet och gå på bussen först där, säger Maria Wederbrand, projektledare vid stadsmiljöförvaltningen Göteborgs Stad, i ett pressmeddelande.

P-platser till de med störst behov

En annan pendelparkering som är välbesökt är den på Axel Adlers gata vid Radiomotet i Västra Frölunda. För att underlätta för dem som väljer att åka kollektivt men inte har något alternativ till att lämna bilen på en pendelparkering inför Göteborgs Stad en parkeringsavgift även där.

Kostnaden blir 6 kronor i timmen klockan 08.00-22.00 med en maxkostnad på 30 kronor per dygn. Parkeringen har 186 platser varav en del av dem är inhyrda från privata fastighetsägare.

Förhoppning att fler kliver på bussen närmare hemmet

– Vi hoppas att en del av pendlarna som passerar Radiomotet ska göra som vid Delsjömotet, alltså kliva på bussen närmare hemmet, till exempel i Askim, Billdal eller längre söderut. På så vis kan det bli plats vid Radiomotet för de andra pendlare som inte har något alternativ till att köra bil dit, säger Maria Wederbrand.

Att pendelparkeringen vid Radiomotet ofta är full beror också på att en del som bor eller arbetar i närheten ställer sina bilar på pendelparkeringen i stället för att betala på gatan där de bor eller arbetar. P-avgiften ska förhoppningsvis förhindra detta.

Göteborgs Stads pressmeddelande om att p-avgift införs på pendelparkeringen vid Radiomotet.

Läs också