Direkt till innehåll

Påfarter från Brunnsbomotet stängs

Den 7 mars stängs påfarterna från Brunnsbomotet till Tingstadstunneln och Marieholmstunneln. Detta gäller under lång tid framöver.

Avstängningen sker alltså den 7 mars klockan 04.00 och innebär att du varken kan köra till Tingstadstunneln eller Marieholmstunneln/E6 norrut via Brunnsbomotet. Omledning sker via Tingstadsmotet.

Tänk dock på att du från den 22 april inte kan köra från Tingstadsmotet till Tingstadstunneln på grund av renoveringen av tunneln. Istället hänvisas du till Marieholmstunneln.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar att påfarterna från Brunnsbomotet till Tingstadstunneln och Marieholmstunneln stängs. Omledningvägen via Tingstadsmotet är utmarkerat.

 

Avstängningen av påfarterna kan göra att det blir ökad trafik på vissa gator i området och att resan därmed tar något längre tid än vanligt. Var därför ute i god tid.

När det gäller bussarna som vanligtvis kör via Brunnsbomotet så får de ändrade körvägar via Leråkersmotet från den 28 februari.

Orsaken till avstängningen är förberedelser inför renoveringen av Tingstadstunneln, som inleds den 25 april. Men som nämns tidigare i texten påverkas trafiken från den 22 april.

Påfarterna hålls åtminstone stängda fram till hösten 2023, då renoveringen av Tingstadstunneln väntas bli klar.

Trafikverkets information om renoveringen av Tingstadstunneln.

Läs också