Direkt till innehåll

Regnbågsgatan stängs för trafik mot Lindholmsallén

1 / 2

Från den 15 juli stängs Regnbågsgatan för trafik mot Lindholmsallén. Trafiken leds om via Andromedagatan.

I höstas inleddes arbetet med att bygga en ny spårväg och citybussgata mellan Lindholmen och Frihamnen. Sedan dess har trafiken i området påverkats på olika sätt. I Lindholmsallén samsas buss- och biltrafiken i samma körfält, vilket tidvis orsakar köer. Ibland så långa att det påverkar trafiken på Lundbyleden i höjd med Lindholmsmotet.

Trafiken leds om

För att underlätta för trafiken i området görs nu en förändring. Från den 15 juli stängs Regnbågsgatan för trafik mot Lindholmsallén. Bil- och busstrafiken leds istället om via Andromedagatan – se karta.

Klicka på kartan för större bild.

karta visar att regnbågsgatan stängs mot Lindholmsallén och trafiken leds om via Andromedagatan

Den här trafiklösningen gäller tills vidare och innebär en något längre resväg för dig som ska köra mot Lindholmsallén. Tänk på det när du planerar din resa. Åker du kollektivt håller du koll på förändringar i Västtrafiks app To Go. Observera att vissa busslinjer redan kör via Andromedagatan sedan tidigare.

Trafiken från Lindholmsallén mot Regnbågsgatan påverkas inte. Gående och cyklister tar sig fram som tidigare.

Gator i området öppnar igen

I samband med att omledningen startar öppnar även Plejadgatan och Gamla Ceresgatan mot Lindholmsallén igen. Mer om det kan du läsa via den här länken: Gator på Lindholmen öppnar för trafik igen

Den nya spårvägen och citybussgatan är klar vid årsskiftet 2025-2026.

Läs också