Direkt till innehåll

Nu är renoveringen av Kungsstensmotet igång

Den 22 februari inleddes renoveringen av Kungsstensmotet, som sker i etapper fram till december. Detta innebär att delar av Långedragsvägen är stängd för biltrafik i åtminstone tre veckor.

Kungsstensmotet längs Västerleden ska renoveras. Arbetet satte igång den 22 februari och pågår i olika etapper fram till december i år. Detta innebär att trafiken i området påverkas på olika sätt under arbetsperioden – värst blir det för fordonstrafiken som får långa omledningar när vägar stängs.

Långa omledningar

Den första etappen startade den 22 februari och pågår i åtminstone tre veckor. Under den här perioden är Långedragsvägen stängd mellan Kungsstensmotet och Karl Johansgatan för fordonstrafik. Trafiken österut leds om via Högsboleden och trafiken västerut via Gnistängsmotet, se karta. Räkna med längre restid, då det är en omväg.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar att Långedragsvägen stängs mellan Kungsstensmotet och Karl Johansgatan. Omledningsvägarna via Gnistängsmotet och Högsbohöjdsmotet är utmarkerade.

 

Busslinjerna som kör via Långedragsvägen leds växelvis förbi arbetet med trafiksignal. Sök din resa i appen Västtrafik To Go för att se eventuella ändringar eller förseningar.

Gång- och cykeltrafiken påverkas inte utan kommer fram som vanligt.

Fler etapper

Därefter går arbetet in en ny etapp, som innebär att bron över Västerleden i Kungsstensmotet stängs för fordonstrafik. Även då blir det långa omledningar. Vid nästkommande etapp stängs avfarten från Västerleden norrifrån till Kungsstensmotet. Mer information om hur trafiken påverkas vid dessa etapper kommer när det närmar sig.

Renoveringen av Kungsstensmotet väntas pågå fram till december i år.

Läs också