Direkt till innehåll

Res med spårvagn och cykel med ny karttjänst

Dags för nya resvanor? Nu kan du testa en ny tjänst för att kombinera kollektivtrafiken med delade cyklar och elsparkcyklar.

Västtrafik vill underlätta för resenärer att kombinera kollektivtrafiken med andra färdmedel och därför testas nu en ny digital karta som förhoppningsvis ska göra detta enklare.

I kartan visas alla tillgängliga delade elsparkcyklar och Styr & ställ-cyklar i Göteborg, tillsammans med Västtrafiks hållplatser.

– Vi vill testa om det här underlättar för våra resenärer. Vi vet att det finns fördelar i att kombinera de olika trafikslagen. Kanske kan du få en smidigare och mer flexibel resa om du till exempel tar dig till en större knutpunkt med en Styr & ställ-cykel eller elspark och därefter reser med kollektivtrafiken, säger Karin Ryberg, strateg på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Kartan hittar du via Västtrafik.se, labs.vasttrafik.se och i appen Västtrafik To Go. Användare av kartan kan också få rabatt hos de olika företagen som erbjuder cyklar och elsparkcyklar.

Västtrafik testar kartan i Göteborg under ett halvår och därefter ska tjänsten utvärderas. Du som provar den kan gärna lämna feedback direkt i kartan.

Läs också