Direkt till innehåll

Restriktioner lättar – detta gäller i kollektivtrafiken

Onsdagen den 9 februari upphör de flesta åtgärder mot coronaviruset, vilket innebär förändringar i kollektivtrafiken. Detta gäller för dig som resenär.

Coronapandemin har nu pågått i cirka två år och rekommendationer i kollektivtrafiken har ändrats allteftersom. Onsdagen den 9 februari tas många av coronarestriktionerna bort och du som åker kollektivt kommer att märka det på flera sätt.

Framdörrarna öppnas

En av förändringarna blir att framdörrarna återigen öppnas i kollektivtrafiken från den 10 februari, efter att ha varit stängda sedan mitten av januari. Även den avspärrning som funnits längst fram i vissa av fordonen öppnas upp.

– Det är glädjande att restriktionerna lättar igen och vi ser fram emot att kunna återöppna framdörrarna på våra bussar och spårvagnar. Öppna framdörrar ger ett bättre flöde för resenärerna och mer plats ombord, säger Anna Johansson, affärsenhetschef på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Råd om munskydd försvinner

En annan förändring blir att rådet om att bära munskydd vid trängsel försvinner den 9 februari. Du som resenär kommer dock fortfarande att kunna hämta ut munskydd kostnadsfritt i någon av Västtrafiks butiker och funktionen med en trängselprognos i appen Västtrafik To Go kvarstår.

Västtrafiks information om vad de lättade restriktionerna innebär för kollektivtrafiken.

Läs också