Direkt till innehåll

Risk för köer vid rondellflytt längs Hisingsleden

Helgen den 11-13 november råder begränsad framkomlighet i korsningen Hisingsleden-Björlandavägen på grund av rondellflytt. Räkna med köer.

Arbetet med Björlandamotet längs Hisingsleden fortsätter. Från fredagen den 11 november klockan 19.00 till måndagen den 14 november klockan 05.00 flyttas rondellen i korsningen Hisingsleden-Björlandavägen en bit västerut.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar att Björlandamotet ligger i korsningen Hisingsleden-Björlandavägen.

 

Begränsad framkomlighet

Under den här perioden råder begränsad framkomlighet för bil- och kollektivtrafik. Endast ett körfält hålls öppet åt varje håll i korsningen, som regleras med hjälp av flaggvakter. Räkna därför med köer, så var ute i god tid och ta det försiktigt. Ett tips är att hålla dig uppdaterad om det aktuella trafikläget via Trafiken.nu-appen. Efter rondellflytten hålls samma antal körfält öppet som tidigare.

Ny gång- och cykelbana

För gång- och cykeltrafiken blir det en förändring från fredagen den 11 november och framåt, då gång- och cykelbanan flyttas till den södra sidan av rondellen. Därmed slipper du som går eller cyklar att ta dig runt hela rondellen som du får göra idag. Tänk dock på att det under rondellflytten, som pågår fram till måndagen klockan 05.00, kan vara vissa begränsningar på den nya vägen.

Björlandamotet ska bli en planskild trafikplats, som kommer att ersätta den befintliga korsningen Hisingsleden-Björlandavägen.

Trafikverkets information om arbetena längs Hisingsleden.

Läs också