Direkt till innehåll

Så förändras trafiken vid tidtabellsskifte

Den 11 december byter Västtrafik tidtabeller och då införs också förändringar på flera linjer runtom i regionen.

De nya tidtabellerna gäller för samtliga linjer i kollektivtrafiken och i samband med skiftet görs förändringar i trafiken.

– Vi vill fortsätta öka resandet med kollektivtrafiken och utvecklar därför trafiken löpande efter våra resenärers behov. Utgångspunkten är alltid att använda våra resurser där de gör som störst nytta. Under nästa år förbättrar vi tillgängligheten till kollektivtrafiken runtom i regionen genom flera satsningar på närtrafiken, säger Camilla Holtet, utvecklingschef på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Fler turer på Västra Stambanan

En av nyheterna är fler turer i tågtrafiken mellan Göteborg och Skövde/Töreboda. Dessutom börjar tågtrafiken gå som vanligt igen mellan Göteborg och Borås efter ett banarbete som pågått sedan augusti.

När det gäller buss- och spårvagnstrafiken sätts spårvagnslinje 13 tillbaka i trafik och Röd express får utökade turer. Sedan kommer ett arbete på Södra Vägen mellan Engelbrektsgatan och Vasagatan att påverka busstrafiken från den 11 december till den 24 april. Hållplatser dras in och bussarna kör andra vägar – sök din resa i appen Västtrafik To Go.

Satsningar i närtrafiken

I samband med tidtabellsskiftet införs också flera nya satsningar i närtrafiken, vilket är kollektivtrafik som körs med mindre fordon där annan kollektivtrafik inte körs så ofta eller saknas helt.

Satsningarna består av att alla biljetter i Västtrafiks sortiment börjar gälla även i närtrafiken, 30 nya närtrafikhållplatser tillkommer och utbudet ökas med fler möjliga tider att resa på.

På Västtrafiks hemsida finns mer information om förändringarna i trafiken.

Begränsad framkomlighet på Södra Vägen.

Läs också