Direkt till innehåll

Så håller du kollen på Hisingsbrons öppningar

Vill du minska risken att råka ut för broöppning just när du är på väg över Hisingsbron? Kolla in våra enkla tips.

Precis som gamla Götaälvbron måste den nya Hisingsbron öppna ett antal gånger varje dygn. Förutom att bron måste öppna för yrkessjöfarten måste den även öppna för en stor andel fritidsbåtar. Hisingsbron är nämligen lägre än Götaälvbron, vilket innebär att många fritidsbåtar inte kan passera under bron i nedfällt läge.

För Hisingsbron finns det därför ett antal fasta öppningstider för fritidssjöfarten, som kan vara bra att känna till för dig som ska gå, cykla, köra bil eller motsvarande över bron. Följande öppningstider gäller:

Öppetider för Hisingsbron från och med 20210701

Förutsatt att minst en fritidsbåt begär öppning kommer Hisingsbron att öppna på ovanstående klockslag. Utöver dessa tider kan förstås även yrkessjöfarten begära öppning.

Under rusningstid – det som kallas spärrtider – sker dock ingen broöppning. Rusningstider är helgfria vardagar klockan 06.00-09.00 samt klockan 15.00-18.00. Syftet med detta är att kollektivtrafik och övrig trafik på bron då ska ha full framkomlighet.

Ett annat sätt att ha koll på broöppningarna är att ladda ned appen Trafiken.nu. Där finns det möjlighet att ställa in din egen bevakning så att du exempelvis får en push-notis när en broöppning är på gång. Smart, va?

Blir du trots allt sittande i en broöppning kan det vara bra att känna till att varje öppning i regel tar cirka 4-8 minuter.

Läs också