Direkt till innehåll

Så påverkas tågtrafiken i påsk

Tågresenärer kan behöva räkna med längre restider i påsk, då tågen ersätts med buss på flera sträckor.

Tågresenärer kan behöva räkna med längre restider i påsk, då tågen ersätts med buss på flera sträckor.

Ska du åka tåg i påsk? Tänk då på att tågen ersätts med buss på flera sträckor och du som resenär får räkna med längre restider. Dessa sträckor påverkas.

Under påsken reser färre med tåg än under vanliga vardagar. Därför brukar Trafikverket passa på att utföra järnvägsarbeten under den här perioden. Påskhelgens tågtrafik påverkas på flera sträckor, när arbeten pågår med Olskrokens planskildhet och den nya Varbergstunneln.

För dig som resenär innebär det att delar av tågtrafiken ersätts med buss eller kör andra vägar än vanligt. Räkna därför med längre restider. Det gäller framförallt resor under själva påskhelgen (den 14-18 april) men på vissa sträckor berörs även resor innan och efter helgen.

Observera att vi här bara beskriver den generella påverkan – för mer detaljerad information hänvisar vi till respektive tågbolag och Västtrafik.

Göteborg-Älvängen-Vänersborg, Göteborg-Trollhättan-Karlstad:

Från den 14 till 18 april är tågtrafiken mellan Göteborg och Gamlestaden inställd. Tågen vänder i Gamlestaden och resenärer hänvisas till ordinarie kollektivtrafik mellan Drottningtorget och Gamlestaden.

Göteborg-Uddevalla-Strömstad:

Från den 14 till 18 april är tågtrafiken mellan Göteborg och Uddevalla ersatt med buss på hela eller delar av sträckan

Göteborg-Partille-Alingsås:

Från den 11 till 15 april är tågtrafiken mellan Göteborg och Alingsås ersatt med buss på sträckan Göteborg-Partille. Regiontågen ersätts med buss på sträckan Göteborg-Alingsås.

Göteborg-Mölnlycke-Borås:

Från 15 till 16 april är tågtrafiken mellan Göteborg och Mölnlycke inställd. Du hänvisas till ordinarie kollektivtrafik.

Göteborg-Trollhättan-Ed:

Den 14 april kl. 07:15-24:00 är tågtrafiken mellan Trollhättan och Ed inställd.
Resenärer hänvisas till SJ Regional på sträckan Trollhättan-Mellerud. I Mellerud sker byte till ordinarie busstrafik till Ed.

Göteborg-Kungsbacka-Halmstad-Malmö:

Från 14 till 18 april är tågtrafiken inställd på hela eller delar av sträckan. Du hänvisas till tåg, ersättningsbuss eller lokaltrafik. Se respektive tågavgång.

Göteborg-Oslo:

Från 14 till 18 april är tågtrafiken mellan Göteborg och Oslo inställd. Du hänvisas till ordinarie busstrafik.

Besök ditt tågbolag eller Västtrafiks hemsida för mer information om hur din resa påverkas.

Läs också