Direkt till innehåll

Så påverkas tågtrafiken i påsk

Under påskhelgen 2-5 april sker fler arbeten som gör att delar av tågtrafiken i Göteborg och Västsverige ersätts med buss.

Påskhelgens tågtrafik påverkas på flera sträckor när arbeten sker med Olskroken planskildhet och den nya Varbergstunneln. För dig som tågresenär innebär det att tågresan kan komma att ersätts med buss på hela eller delar av resan. Räkna därför med längre restider.

Observera att vi här bara beskriver den generella påverkan – för mer detaljerad information hänvisar vi till respektive tågbolag och Västtrafik.

Göteborg-Älvängen-Vänersborg och Göteborg-Karlstad

Tågtrafiken påverkas från den 2 april klockan 00.01 till den 5 april klockan 23.59.

Markarbeten för Olskroken planskildhet gör att tågtrafiken ställs in etappvis under olika dagar på olika sträckor.

På sträckan Göteborg-Älvängen-Vänersborg, och omvänt, ersätts tågresan med buss 2-3 april. Den 4 april-5 april vänder alla tåg i Gamlestaden och resenärer hänvisas till spårvagnstrafiken mellan Drottningtorget och Gamlestaden.

Den 5 april vänder tågen Göteborg-Karlstad i Gamlestaden och resenärer hänvisas till spårvagnstrafiken mellan Drottningtorget och Gamlestaden.

Göteborg-Varberg

Tågtrafiken påverkas från den 2 april klockan 00.01 till den 5 april klockan 23.59.

Arbeten med Varbergstunneln gör att inga tåg kan köra förbi Varberg. För dig som tågresenär innebär det att hela eller delar av tågresan ersätts med buss på sträckan Göteborg-Varberg och omvänt. Vi hänvisar till ditt tågbolag för mer information om din resa.

Göteborg-Ytterby-Uddevalla/Strömstad

Tågtrafiken påverkas från 2 april klockan 00.01 till 6 april klockan 23.59.

Arbeten gör att all tågtrafik på sträckan Göteborg-Ytterby på ställs in. För dig som tågresenär innebär det att buss ersätter tågresan på sträckan Göteborg-Ytterby och omvänt. Även vissa tågresor mellan Göteborg-Uddevalla ersätts med buss på hela eller delar av sträckan. Räkna med längre restider.

Göteborg-Mölnlycke

Tågtrafiken påverkas pågår den 3 april klockan 00.01 till klockan 23.59.

Arbeten gör att all tågtrafik på sträckan Mölnlycke-Göteborg ställs. Inställda tågavgångar ersätts inte med buss utan resenärer hänvisas till ordinarie lokaltrafik. Räkna med längre restider.

Besök ditt tågbolag eller Västtrafiks hemsida för mer information om hur din resa påverkas.

Läs också