Direkt till innehåll

Så påverkas trafiken av Way Out West

Musikfestivalen Way Out West pågår 8-10 augusti. Det innebär viss begränsad framkomlighet för trafikanter vid festivalområdet i Slottsskogen.

Mellan den 2 och 13 augusti är den östra delen av Slottsskogen parken stängd för att bli festivalområde. Gående och cyklister får då ta en annan väg. Orsaken till att området är avspärrat flera dagar innan och efter Way Out West är att festivalområdet ska byggas upp och återställas. Tänk på att det är mycket folk i rörelse i och kring parken, så var extra vaksam i trafiken.

Det smidigaste sättet att ta sig till Slottsskogen är med kollektivtrafik. Om du kommer från centrum ligger hållplatserna Botaniska Trädgården eller Linnéplatsen bäst till. Kommer du västerifrån ligger hållplatsen Majvallen närmast. Gå in på Västtrafik för mer information.

Under konsertdagarna 8-10 augusti är parkeringsplatserna i anslutning till festivalområdet endast till för dig med parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Om du måste ta bilen till Slottsskogen gör du alltså klokast i att gå, cykla eller ta kollektivtrafik till festivalen. Om du måste ta bilen parkerar du smidigast i parkeringsanläggningarna runt Järntorget och Första Långgatan.

Klicka på bilden nedan för en karta över festivalområdet:

Läs också