Direkt till innehåll

Så tar du dig fram under Prideparaden

Den 15 juni tågar Prideparaden genom centrala Göteborg. Gator stängs av längs paradvägen och kollektivtrafiken får ändrade körvägar under dagen.

West Pride är tillbaka – den 10-16 juni pågår årets festival som firas med en regnbågsparad genom centrala Göteborg den 15 juni.

I år går paraden längs en delvis ny sträckning (se karta). Start sker klockan 13.00 på Gustav Adolfs Torg för att sedan fortsätta längs Avenyn mot Götaplatsen och vidare via Götabergsgatan, Vasagatan, Storgatan och Parkgatan mot Kungstorget som är paradens slutmål.

Klicka på kartan för större bild.

karta som visar prideparadens sträckning

Gator stängs av

Trafiken i centrum påverkas mellan klockan 07.00 och 16.00, då biltrafiken stängs av etappvis längs paradvägen och på anslutande gator.

Om du måste ta bilen är det bra att se över alternativa färdvägar i förväg och se till att vara ute i god tid. Tänk också på att om du parkerar bilen inom området kommer du inte att kunna köra ut förrän paraden är avslutad. För parkering är det lämpligast att välja de större parkeringsanläggningarna i Gårda, Nordstan eller på Heden.

Kollektivtrafiken kör andra vägar

Ett bra sätt att ta sig fram den här dagen är att cykla, gå eller åka kollektivt. Gående och cyklister ska kunna ta sig fram men får räkna med att det kan vara mycket folk och ta lite längre tid än vanligt.  Du som åker kollektivt bör räkna med längre restid eftersom både bussar och spårvagnar får ändrade körvägar och indragna hållplatser. Kollektivtrafiken påverkas mellan klockan 06.45 och 16.15. För mer information kan du söka din resa i appen Västtrafik To Go.

Läs också