Direkt till innehåll

Så tar du dig fram under Prideparaden

West Pride är tillbaka och lördagen den 18 juni tågar Prideparaden genom centrala Göteborg. Trafiken stängs av i delar av centrum och kollektivtrafiken kör andra vägar.

Årets West Pride pågår den 13-19 juni och lördagen den 18 juni är det dags för Prideparad genom staden. Paraden startar vid Gibraltarvallen klockan 13.00 och går sedan via Gibraltargatan, Viktor Rydbergsgatan och Avenyn för att till sist avslutas på Gustaf Adolfs Torg.

Flera gator avstängda

För biltrafiken kan det vara svårt att ta sig fram i centrum under delar av dagen, då trafiken stängs av längs paradsträckan och på anslutande gator (se karta nedan).

Gibraltargatan är avstängd för fordonstrafik mellan klockan 10.00 och cirka klockan 14.00.  Viktor Rydbergsgatan, Kungsportsavenyn och Östra Hamngatan stängs klockan 12.50. Då går det inte att korsa paradsträckan med bil. Trafiken släpps på när paraden har passerat cirka klockan 15.00.

Om du parkerar inom området kan du inte köra ut förrän paraden är genomförd. Parkerar gör du bäst i de större parkeringsanläggningarna i Gårda, Nordstan eller på Heden.

Notera att den här helgen är även “Allén” stängd för trafik i höjd med Hagakyrkan i riktning mot Järntorget. Samtidigt råder begränsningar i Tingstadstunneln och Gnistängstunneln. Planera därför gärna din resa i förväg och var ute i god tid om du ska köra bil.

Karta över Prideparadens sträckning

 

Sök din resa i To Go-appen

Under paraden påverkas även kollektivtrafiken som vanligtvis trafikerar sträckan. Ett antal hållplatser dras in och bussar och spårvagnar kör andra vägar mellan klockan 12.45 och 15.15. Sök din resa i appen Västtrafik To Go för att ta reda på hur just du tar dig fram.

Gång- och cykeltrafiken påverkas inte under dagen. Har du möjlighet är det därför ett smidigt alternativ för dig som ska besöka festivalen eller ta dig runt i centrum.

Läs också