Direkt till innehåll

Saltholmens besöksparkering tas bort

Parkeringssituationen på Saltholmen har länge varit ansträngd. Inför sommaren försvinner besöksparkeringen på platsen, och besökare med bil får parkera en bit bort.

Du som brukat ta bilen till Saltholmen för att därifrån ta färjan till södra skärgården har säkert upplevt problematiken med få p-plats nära färjeläget. Kampen om p-platserna har i sin tur ställt till det för de boende i skärgården som inte alltid fått plats med sina bilar.

Nu har Göteborgs Stad beslutat att ta bort besöksparkeringen på Saltholmen. Istället får alla besöksparkerare som ska till Saltholmen eller vidare med färja ut till öarna ställa sin bil en bit ifrån själva Saltholmen. Alternativen som finns tillhanda är besöksparkeringerna på Talattagatan och Vikebacken i Långedrag, eller sommarparkeringen på Hinsholmskilen.

– Vi förstår att detta innebär en förändring för besökare som tidigare kunnat parkera ute på Saltholmen. Tillsammans med trafikkontoret har vi inför sommaren planerat för flera insatser som ska underlätta för besökarna. Det ska bli tydligare hänvisning till parkeringarna och enklare att ta sig sista biten när bilen väl är parkerad, säger Hanna Munde, marknad- och affärsutvecklingschef på Göteborgs Stads Parkering, i ett pressmeddelande.

Åtgärderna som införs för att underlätta för besöksparkerna är bland annat följande:

  • uppdaterad skyltning för parkering, gång- och cykelväg;
  • två sommarbussar som dagtid kör mellan Hinsholmskilen och färjeläget på Saltholmen;
  • fler Styr & Ställ-sommarstationer, bland annat vid Hinsholmskilen, Vikebacken och spårvagnens vändhållplats.

Läs också