Direkt till innehåll

Sänkt hastighet över Nordreälvbron

Onsdagen den 14 juli utförs gjutningsarbeten på Nordreälvbron och hastigheten sänks till 30 km/h norrut över bron.

Ett omfattande renoveringsarbete pågår på Nordreälvbron i Kungälv – dels ska ett busskörfält anläggas, dels ska flera underhålls- och renoveringsåtgärder utföras.

Trafiken leds med lots

Onsdagen den 14 juli klockan 07.00-16.00 är det dags att gjuta den östra brobaneplattan – brons sista stora gjutningsarbete. Mellan dessa klockslag leds trafiken i norrgående riktning med lots över bron och hastigheten begränsas till 30 kilometer i timmen av säkerhetsskäl.

När gjutningen är klar kommer hastigheten att vara nedsatt till 60 kilometer i timmen fram till den 15 juli klockan 05.00. Detta för att skydda den nygjutna betongen mot skadliga vibrationer.

Från den 14 juli klockan 18.00 till den 15 juli klockan 05.00 är också ett av två körfält stängda över Nordreälvbron norrut.

Längre restider

Arbetet kommer att medföra köer norrut – framförallt under eftermiddagen – och bedömningen är att restiden kan förlängas med cirka 10 minuter. Ett tips är att hålla sig uppdaterad om det aktuella trafikläget i Trafiken.nu-appen. Åker du kollektivt så ser du eventuella förseningar i appen Västtrafik To Go.

Förutsatt att vädret är gynnsamt framöver väntas projektet kunna slutföra arbetet på bron innan årsskiftet. Därefter återstår ett avslutande beläggningsarbete under våren 2022.

Klicka på kartan för större bild: 

Karta som visar placeringen av Nordreälvbron.

Läs också