Direkt till innehåll

Sänkt hastighet på delar av Landvettervägen

Från januari och 1,5 månad framåt är det begränsad framkomlighet och växelvis trafik på delar av Landvettervägen. Därefter gäller nedsatt hastighet på sträckan under en längre tid framöver.

För att minska risken för viltolyckor ska en ny faunapassage byggas under Landvettervägen (väg 535). Just nu pågår förberedande arbeten som påverkar biltrafiken preliminärt cirka 1,5 månad framåt.

Periodvis är endast ett körfält öppet på en sträcka i höjd med Åstebotjärn och trafiken släpps fram växelvisDetta gäller främst dagtid klockan 09.00-15.00 och vissa nätter klockan 19.00-06.00.

Därefter kommer trafiken att ledas förbi arbetsområdet med nedsatt hastighet till 50 kilometer/timmen under en längre tid framöver. Räkna därför med att din resa kan ta längre tid än vanligt. Åker du kollektivt kan du hålla dig uppdaterad om din resa i appen Västtrafik To Go.

Notera att det ska sprängas under cirka en veckas tid i slutet på januari, som innebär att trafiken stoppas i maximalt tio minuter mellan klockan 10.00 och 14.00.

Klicka på kartan för större bild.

karta som visar påverkad sträcka på Landvettervägen

Läs också