Direkt till innehåll

Nu inleds arbeten på Tjörnbron

Den 31 januari startar ett underhållsarbete på Tjörnbron, vilket innebär att ett körfält stängs dygnet runt. Vissa vardagsnätter stängs bron helt för fordonstrafik.

Nu har det blivit dags att byta ut så kallade snedkablar på Tjörnbron – ett arbete som utförs under hela året med undantag för sommaren.

Vårens etapp inleds den 31 januari och väntas pågå till slutet av maj. Trafiken som passerar över Tjörnbron kommer att påverkas på olika sätt beroende på tidpunkt.

Detta gäller:

– Ett körfält stängs dygnet runt under hela arbetsperioden och hastigheten sänks till 50 kilometer i de resterande två körfälten – en i varje riktning.

– Vissa vardagsnätter mellan klockan 23.00 och 04.30 stängs bron av helt för fordonstrafik och trafiken hänvisas till färjeleden över Svanesund och vidare mot väg 160. Detta innebär en lång omväg för trafiken och därmed längre restid. Undantaget gäller räddningstjänsten som kommer att kunna ta sig fram över bron vid behov.

Gång- och cykeltrafiken påverkas inte av arbetet utan kan ta sig förbi arbetsområdet.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar var Tjörnbron ligger
Källa: Openstreetmap

Info i Trafiken.nu-appen

Arbetet som utförs vid de nattliga helavstängningar är väderberoende och därför är det ännu oklart när dessa sker. Ett tips är att ladda ner Trafiken.nu-appen som ger dig push-notiser inför varje avstängning – på så sätt riskerar du inte att missa informationen.

Arbetet återupptas i höst

Under juni-augusti gör arbetet ett sommaruppehåll och återupptas hösten 2022. Då kommer samma trafiklösning att gälla.

Höstens etapp väntas pågå ungefär fram till årsskiftet 2022/2023.

Läs också