Direkt till innehåll

Sommartider i kollektivtrafiken

Från måndagen den 13 juni är det sommartidtabeller som gäller i kollektivtrafiken och för vissa linjer ändras körvägarna under sommaren. Samma vecka släpps även en ny sommarbiljett.

Den 13 juni byter Västtrafik till sommartidtabell och förändringen gäller i samtliga zoner. Undantaget är Västtågen som gör tidtabellsbytet först den 24 juni.

Nya tider och körvägar

För vissa linjer ändras inte bara tiderna utan även körvägarna. På Västtrafiks hemsida kan du hitta mer information om vilka linjer som påverkas .

Under sommaren pågår även spårarbeten vid Redbergsvägen, Angered och Bergsjön som påverkar spårvagnstrafiken. Mer om detta kan du läsa här. Som resenär kan du behöva räkna med extra byten och längre restider. Sök alltid din resa i appen Västtrafik To Go om du vill veta mer om hur du reser.

Sommarbiljett för alla zoner

Samma vecka, den 15 juni, släpper Västtrafik en ny sommarbiljett. Med den kan du resa i alla tre zoner (dvs hela Västra Götalands län och Kungsbacka kommun) till priset av en zon.

Som vuxen kan du ta med dig tre barn eller ungdomar (under 20 år) på resan utan extra kostnad. Sommarbiljetten gäller i 30 dagar och går att köpa mellan den 15 juni och den 31 juli.

Läs också