Direkt till innehåll

Spårarbete begränsar framkomligheten i "Allén"

Den 5-9 oktober stängs körfält i korsningen vid "Allén"-Raoul Wallenbergs gata och spårvagnstrafiken får ändrade körvägar. Orsaken är ett spårarbete.

Ett spårarbete i korsningen vid “Allén”-Raoul Wallenbergs gata påverkar trafiken mellan Vasabron och Storgatan. Arbetet pågår dygnet runt från kvällen den 5 oktober klockan 21.00 fram till den 9 oktober klockan 04.00.

Minst ett körfält öppet

För biltrafiken innebär detta att trafiken mot Järntorget får samsas i ett körfält, då två körfält stängs på “Allén” strax innan korsningen. Det kommer hela tiden vara möjligt att svänga till olika relationer i korsningen. Var uppmärksam på skyltning och tänk på hastigheten.

Klicka på bilden för större karta

Kartan visar var trafiken i Allen påverkas av spårarbetet mellan Vasabron och Storgatan september 2023

Spårvagnstrafiken får ändrade körvägar

Kollektivtrafiken påverkas först den 6 oktober klockan 20.00 fram till den 9 oktober klockan 04.00, då spårvagnstrafiken ställs in mellan hållplatserna Grönsakstorget och Vasaplatsen. För mer information om övrig kollektivtrafik och hur din linje påverkas – sök din resa i appen Västtrafik To Go.

Gående och cyklister leds om

Med en begränsad framkomlighet förbi arbetet kommer även gång- och cykeltrafiken att ledas om. Du som går och cyklar hänvisas att följa orange skyltning på plats.

Läs också