Direkt till innehåll

Spårarbeten vid Stigbergstorget

Den 1 oktober inleds omfattande spårarbeten vid Stigbergstorget. Från den 12 oktober får bil- och spårvagnstrafiken ändrade körvägar.

Spårkorsningen vid Stigbergsliden och Bangatan är en hårt trafikerad korsning där spårbyten inte gjorts sedan 80-talet. Det är därför dags att byta ut de slitna spåren och växlarna.

Arbetena startar den 1 oktober men fram till den 12 oktober påverkas inte trafiken i området. Från den 12 oktober fram till den 1 november påverkas både bil- och kollektivtrafiken.

De trafikpåverkande arbetena utförs i två etapper och innebär att spårvagnstrafiken får ändrade körvägar och att vissa sträckor ersätts med buss. Även övrig trafik påverkas.

Samtidigt som spårbytet utförs kommer även arbeten att göras för att det ska bli bättre och säkrare för gående och cyklister.

Så påverkas trafiken vid spårbytet

Etapp ett: 12–25 oktober. Spårvagnar trafikerar Bangatan mot och från Karl Johansgatan. Förbindelsen Stigbergstorget–Järntorget via Stigbergsliden (hållplats Masthuggstorget) kommer vara stängd för spårvagnstrafik. Sträckan ersätts då med buss.

Etapp två: 26 oktober–1 november. Arbetsområdet utökas och påverkar all trafik vid Stigbergstorget. Detta gör att det inte kommer att vara någon spårvagnstrafik alls i området, hela Stigbergstorget kommer vara stängt för spårvagnstrafik. Sträckan mellan Stigbergstorget-Järntorget ersätts med buss. I övrigt går trafiken som vanligt.

Besök Västtrafiks hemsida för att se hur din resa påverkas.

Läs också