Direkt till innehåll

Stor ökning av resor med Styr & Ställ

I år har 700 000 resor gjorts med Styr & Ställ, som är en ökning med 24 procent jämfört med förra året. Nytt för nästa år är att du kan se din närmaste station i Parkering Göteborg-appen.

Styr & Ställ-cyklarna har funnits i centrala Göteborg sedan 2010 och tio år senare lanserades ett nytt lånecykelsystem med flera förändringar. Bland annat utökades antalet lånecyklar till 1750 och centrala Mölndal tillkom i systemet. Sedan dess har användandet av Styr & Ställ-cyklarna ökat stadigt.

Stor ökning

– I år har det gjorts drygt 700 000 resor med Styr & Ställ, vilket är en ökning med 24 procent jämfört med förra året. Vi ser också att kundnöjdheten har ökat kraftigt, vilket är väldigt roligt, säger Emma Edvardsson, planeringsledare på stadsmiljöförvaltningen vid Göteborgs Stad.

Nya stationer har tillkommit

Nytt för i år är att det har tillkommit flera nya stationer, bland annat vid Jaegerdorffsplatsen, Polstjärnegatan och Liseberg. En nyhet för nästa år är att man ska kunna se sin närmaste Styr & Ställ-station i Parkering Göteborg-appen.

– Syftet är att det ska bli enklare att parkera bilen lite längre ut från stadskärnan och ta en lånecykel sista sträckan. Uppdateringen kommer ut i appen i början av 2024, säger Emma Edvardsson.

Göteborgs Stads information om Styr & Ställ-systemet.

Nextbikes information om hur systemet fungerar. 

Läs också