Direkt till innehåll

Stor påverkan på tågtrafiken i påsk

Ska du ut och resa i påsk? Se då till att vara ute i extra god tid eftersom många tågresor till och från Göteborg påverkas av banarbeten.

Under påsken utförs järnvägsarbeten som påverkar delar av tågtrafiken i Västsverige. Från den 28 mars till 1 april ersätts flera tågresor till och från Göteborg med buss, på hela eller delar av sträckan.

Vissa avgångar får ändrade körvägar eller hänvisas till övrig ordinarie kollektivtrafik. Som resenär kan du därför behöva räkna med längre restider och extra byten. Det är viktig att du tar reda på vad som gäller för din resa i förväg, antingen i appen Västtrafik To Go eller kontakta ditt tågbolag.

Vi passar också på att påminna om att kollektivtrafiken kör enligt särskild tidtabell under helgdagarna – dessutom ställs klockan om till sommartid natten till påskdagen.

Observera att vi här bara beskriver den generella påverkan – för mer detaljerad information hänvisar vi till respektive tågbolag och Västtrafik.

Göteborg-Alingsås/Stockholm

Från den 28 mars klockan 22.00 till den 1 april klockan 14.00 är tågtrafiken inställd mellan Göteborg och Alingsås. Resenärer hänvisas till ersättningsbuss eller övriga ordinarie busslinjer på sträckan. En del av tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm kör utan byte, men går andra vägar och tar längre tid än vanligt.

Göteborg-Älvängen-Vänersborg/Göteborg-Trollhättan-Karlstad/Oslo

Från den 29 mars klockan 00.00 till den 1 april klockan 14.00 är tågtrafiken inställd mellan Göteborg och Gamlestaden. Resenärer hänvisas till spårvagnstrafik mellan Drottningtorget och Gamlestaden där byte sker till tåg. Resenärer mellan Göteborg och Oslo hänvisas till ersättningsbuss mellan Göteborg och Trollhättan. Regiontåg till Karlstad är inställda mellan Göteborg och Trollhättan, resenärer hänvisas till spårvagn och byte till Västtåg på sträckan.

Göteborg-Uddevalla

Från den 29 mars klockan 00.00 till den 1 april klockan 14.00 är tågtrafiken inställd mellan Göteborg och Uddevalla. Resenärer mellan Göteborg och Stenungsund hänvisas till övrig ordinarie busstrafik som förstärks. Mellan Stenungsund och Uddevalla ersätts tågtrafiken sedan tidigare av buss. Resenärer till och från Ytterby hänvisas till ordinarie busstrafik.

Göteborg-Varberg-Halmstad

Från den 28 mars klockan 14.00 till den 1 april klockan 14.00 går ingen tågtrafik via Varberg. Öresundståg är inställda mellan Göteborg och Halmstad. Resenärer hänvisas till Västtåg mellan Göteborg och Hede och därefter ersättningsbuss till Varberg och Halmstad. Vissa avgångar ersätts med buss på hela sträckan.

Läs också