Direkt till innehåll

Stor trafikpåverkan på E6 vid Olskroken

Helgen den 2-4 december stängs körfält på E6 vid Olskroken, vilket kommer att skapa köer. Störst påverkan blir det norrut – välj därför gärna Söderleden om du kommer söderifrån.

Västlänken håller på att bygga en ny järnvägsbro över E6 som ansluter Västlänken till spåren i Olskroken. Vid vissa arbetsmoment krävs en större arbetsyta och då måste körfält stängas på E6 mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet.

Cirka 15-20 minuter längre restid

Nästa gång detta sker är helgen den 2-4 december – närmare bestämt från fredagen den 2 december klockan 21.00 till måndagen den 5 december klockan 05.00. Under den är tiden hålls endast ett körfält öppet norrut och två körfält öppna söderut, vilket enligt Trafikverket kommer att påverka trafiken kraftigt.

– Det stämmer. Vi har gjort en analys utifrån liknande händelser och den visar att restiden kan förlängas med cirka 15-20 minuter under dagtid. Värst väntas det bli mellan klockan 13.00 och 16.00, säger Johan Hallberg, trafikkoordinator på Trafikverket.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar att körfält stängs på E6 mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet.

 

Störst påverkan norrut

Störst påverkan blir det för dig som kommer från E6 söderifrån och från väg 40. Därför är det bra om du kan välja Söder-/Västerleden istället – i synnerhet om du reser på dagtid. Ett tips är att kolla i Trafiken.nu-appen före avresa – på så sätt kan du se var köerna är just nu.

Kanske är du en av dem som till och med kan ändra färdsätt den här helgen? Om du väljer att åka kollektivt så söker du alltid din resa i appen Västtrafik To Go.

Missa inte heller att renoveringen av Tingstadstunneln pågår för fullt, vilket innebär begränsad framkomlighet i och kring tunneln.

Ytterligare helgarbeten är inplanerade till vintern/våren 2023, men då ska minst två körfält vara öppna i varje riktning. Bron beräknas vara klar sommaren 2023.

Trafikverkets information om bygget av järnvägsbron.

Läs också