Direkt till innehåll

Ta dig fram under första maj

Första maj firas i Göteborg med demonstrationståg genom staden som påverkar trafiken mellan klockan 11.30 och 19.00. Så här tar du dig fram.

Förstamajtågen lockar alltid mycket folk, både deltagare och åskådare. I år firas första maj med fyra demonstrationståg som utgår från området runt Järntorget och fortsätter vidare mot Gustaf Adolfs torg, Kungstorget, Bältesspännarparken och Götaplatsen.

Så tar du dig fram

Under måndagen den 1 maj påverkas trafiken i centrala Göteborg mellan klockan 11.30 och 19.00.

För dig som reser med kollektivtrafiken innebär det att flera hållplatser dras in och att många linjer får ändrade körvägar. Kika i appen Västtrafik To Go för att få veta hur din resa påverkas.

Du som går eller cyklar kan behöva välja andra gång- och cykelvägar eller vänta, då delar av demonstrationsvägen går längs gång- och cykelbanor i centrum.

Tänk på att du inte får hindra eller bryta ett demonstrationståg, vilket betyder att du måste stanna och vänta tills demonstrationståget har passerat.

Försök att undvika köra i centrum

Fordonstrafiken stängs av längs demonstrationsvägarna och har du parkerat innanför dessa vägar kan du inte köra ut under tiden som demonstrationerna pågår. Om du har möjlighet så undvik att köra bil i centrum. Detta gäller särskilt områdena kring Linnégatan, Järntorget, Kungsportsavenyn, Kungstorget och Gustaf Adolfs torg. Om du måste färdas med bil så kolla in kartan nedan för alternativa vägar. Planera din resa och var ute i god tid.

Klicka på bilden för större karta.

Kartan visar hur förstamajtågen tar sig fram i staden och hur och var trafiken påverkas.

 

Läs också