Direkt till innehåll

Tåg ersätts med buss på flera sträckor

Ska du åka tåg på höstlovet? Tänk på att den 27-29 oktober och 4-5 november är en del av tågtrafiken till och från Göteborg Central ersatt med buss. Räkna med längre restider.

Helgen den 27-29 oktober görs arbeten vid Olskroken och Göteborgs Central som påverkar en del av tågtrafiken till och från Göteborg. Det innebär att tågen ersätts av buss eller övrig ordinarie kollektivtrafik på hela eller delar av resan.

Sträckor påverkas olika tider

Flera sträckor berörs på olika sätt och vid olika tidpunkter mellan fredagen den 27 oktober och söndagen den 29 oktober. Det gäller tågen som trafikerar:

  • Göteborg-Älvängen-Vänersborg-Karlstad/Oslo
  • Göteborg-Uddevalla-Strömstad
  • Göteborg-Alingsås-Skövde-Stockholm
  • Göteborg-Lidköping-Mariestad-Örebro

 

Helgen den 4-5 november påverkas också en del av tågtrafiken av banarbeten och vissa tågförändringar sker även på vardagarna samma vecka.

Sök din resa i förväg

Ska du ut och resa under den här perioden rekommenderas du att söka din resa i förväg, antingen i appen Västtrafik To Go eller kontakta ditt aktuella tågbolag. Eftersom vissa resor ersätts av buss eller annan kollektivtrafik får du räkna med förändrade hållplatslägen och längre restider än vanligt.

Klicka på kartan för större bild.

karta som visar tågbanor och olskroken planskildhet

Läs också