Direkt till innehåll

Tågförändringar i helgtrafiken

Under Kristi himmelsfärdshelgen 25-30 maj ersätts delar av tågresan till och från Göteborg med buss. Orsaken är arbeten med Olskroken planskildhet.

Under Kristi himmelsfärdshelgen 25-30 maj utförs arbeten vid Olskroken planskildhet som gör att delar av tågtrafiken till och från Göteborgs Central påverkas. För dig som resenär innebär det att tågtrafiken ersätts med buss på hela eller delar av resan. Räkna därför med längre restider.

Observera att vi här bara beskriver den generella påverkan – för mer detaljerad information om hur din resa påverkas hänvisar vi till respektive tågbolag och Västtrafik.

Göteborg-Uddevalla-Strömstad

Från den 23 maj kl. 08.00 till den 30 maj kl. 05.00 är tågtrafiken ersatt med buss på hela eller delar av sträckan enligt tillfällig tidtabell. Räkna med längre restid än normalt. Sök din resa i appen Västtrafik To Go.

Göteborg-Älvängen/Vänersborg/Göteborg-Trollhättan-Karlstad

Från den 25 maj kl 22.35 till den 30 maj kl 05.00 är tågtrafiken mellan Göteborg och Gamlestaden inställd. Tågresenärer hänvisas till ordinarie buss- och spårvagnstrafik mellan Centralstationen och Gamlestaden. Sök din resa i appen Västtrafik To Go.

Göteborg- Alingsås/Stockholm

Från den 25 maj kl. 22.35 till den 29 maj kl. 24.00 är tågtrafiken mellan Göteborg och Vårgårda ersatt med buss eller tåg på hela eller delar av sträckan. Räkna med längre restid än normalt. Kontakta ditt tågbolag för mer information om din resa.

 Göteborg-Trollhättan-Oslo

Från den 25 maj kl. 20.00 till den 30 maj kl. 06.00 är tågtrafiken mellan Göteborg och Oslo ersatt med buss på hela eller delar av sträckan. Kontakta ditt tågbolag för mer information om din resa.

Klicka på bilden för störra karta över de olika tågbanor som påverkas

Karta som markerar ut var Bohusbanan, Västra Stambanan och Norge-/Vänerbanan ligger.

Även under Nationaldagshelgen, 3-6 juni, kommer omfattande arbeten vid Olskroken planskildhet att utföras.

Vill du veta mer om Olskroken planskildhet hittar du länk till Trafikverkets hemsida nedan:

Trafikverket – Olskroken planskildhet

 

Läs också