Direkt till innehåll

Tågförändringar på flera sträckor i helgen

Helgen den 27-28 maj är delar av tågtrafiken till och från Göteborg inställd. Resenärer hänvisas till ersättningsbuss eller övrig kollektivtrafik.

På grund av banarbeten påverkas en del av tågtrafiken till och från Göteborgs central under helgen den 27-28 maj, från lördagen klockan 00.00 till söndagen klockan 24.00. Det innebär att tågen ställs in på hela eller delar av sträckan och resenärer får åka ersättningsbuss eller hänvisas till övrig ordinarie kollektivtrafik. Du som resenär får räkna med längre restider och i vissa fall extra byten.

Observera att vi här bara beskriver den generella påverkan – för mer detaljerad information hänvisar vi till respektive tågbolag och Västtrafik.

Göteborg-Älvängen/Vänersborg

Västtågen ställs in mellan Göteborg och Gamlestaden. Resenärer hänvisas till ordinarie spårvagnstrafik på sträckan.

Göteborg-Alingsås-Mariestad

Tågtrafiken på sträckan Göteborg-Lidköping-Mariestad-Örebro (och omvänt) är inställda mellan Göteborg och Alingsås. Resenärer hänvisas till pendeltågen som kör enligt vanlig tidtabell mellan Alingsås och Göteborg.

Göteborg-Ytterby-Uddevalla

Tågtrafiken ställs in mellan Stenungsund och Göteborg. Resenärer hänvisas till ordinarie busstrafik. Från och med måndag morgon körs tågen återigen mellan Stenungsund och Göteborg.

Läs också