Direkt till innehåll

Tågförändringar på flera sträckor

Tågtrafiken mellan Gamlestaden och Göteborg är redan inställd – från den 27 juni påverkas fler tågsträckor.

Sedan i april går inga tåg mellan Gamlestaden och Göteborg C på grund av markarbeten för Olskroken planskildhet. Under tre veckor i sommar – den 27 juni-18 juli – utökas arbetet vid Olskroken, vilket innebär att fler tågsträckor påverkas.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som markerar ut var Bohusbanan, Västra Stambanan och Norge-/Vänerbanan ligger.

Detta gäller:

Observera att vissa dagar kan ha ett annorlunda upplägg.

Göteborg-Älvängen-Trollhättan-Vänersborg (Norge-Vänerbanan):

Sedan april i år och fram till 18 juli är all tågtrafik inställd mellan Gamlestaden och Göteborg C. Resenärer hänvisas till den ordinarie spårvagns- och busstrafiken på sträckan. Efter den 18 juli är det endast tågen mellan Göteborg och Älvängen (Alependeln) som vänder i Gamlestaden – detta gäller fram till den 10 oktober.

Notera att tågen den 26-28 juni vänder på andra platser än Gamlestaden och ersätts med buss.

Göteborg-Uddevalla-Strömstad (Bohusbanan):

Den 27 juni-18 juli ställs tågtrafiken in mellan Göteborg och Stenungsund. Buss ersätter på olika delsträckor; Göteborg-Ytterby och Göteborg-Stenungsund.

Nässjö-Göteborg, Töreboda/Skövde-Göteborg, Alingsås-Göteborg (Västra Stambanan):

Den 27 juni-18 juli är regiontågen från Töreboda/Nässjö/Mariestad inställda mellan Alingsås och Göteborg. Resenärer hänvisas till pendeltågen på sträckan. Tänk på att pendeltågen kör en annan väg förbi arbetsområdet vid Olskroken, vilket medför längre restid.

Observera att det vissa datum sker andra arbeten på sträckan som gör att pendeltågen inte heller kan köra på olika delsträckor mellan Göteborg och Alingsås. Buss ersätter.

Räkna med längre restid

Generellt gäller att resenärer får räkna med ett extra byte och längre restid. Försök också att gå eller cykla så mycket som möjligt – detta gäller såklart vid kortare sträckor och för dig som har möjlighet. Sök också alltid din resa i appen Västtrafik To Go eller hos ditt tågbolag.

Västtrafiks information om tågförändringarna.

Trafikverkets information om tågavgångar från Göteborg C.

Läs också