Direkt till innehåll

Tågförändringar under Kristi himmelsfärdshelgen

Den 17-21 maj är delar av tågtrafiken inställd till och från Göteborg. Resenärer hänvisas till ordinarie kollektivtrafik eller ersättningsbuss.

Under Kristi himmelsfärdshelgen, den 17-21 maj, kör tågtrafiken lite annorlunda än vanligt på grund av helgdag och pågående banarbeten. Delar av tågtrafiken till och från Göteborgs Central påverkas och resenärer hänvisas antingen till ordinarie kollektivtrafik eller ersättningsbuss. Räkna därför med längre restider.

Observera att vi här bara beskriver den generella påverkan – för mer detaljerad information om hur din resa påverkas hänvisar vi till respektive tågbolag och Västtrafik.

Göteborg-Älvängen-Vänersborg/Göteborg-Trollhättan-Karlstad

Från den 17 maj kl. 22.35 till den 21 maj 23.59 är tågtrafiken mellan Göteborg och Gamlestaden inställd. Resenärer hänvisas till ordinarie buss- och spårvagnstrafik mellan Centralstationen och Gamlestaden.

Mellan Göteborg och Trollhättan är en del av tågtrafiken ersatt med buss på hela eller delar av sträckan enligt tillfällig tidtabell.

Göteborg-Alingsås/Stockholm/Mariestad/Nässjö:

Inga tåg kör mellan Herrljunga och Göteborg och omvänt torsdag 18 maj klockan 12:00 till söndag 21 maj klockan 12:00. Buss ersätter på sträckan.

Från den 18 maj ca kl. 12.00 till den 21 maj klockan 12.00 är pendeltågen på sträckan Göteborg-Alingsås inställda. Resenärer hänvisas till ersättningsbuss.

Göteborg-Uddevalla-Strömstad

Den 17 maj till 21 maj är tågtrafiken mellan Ytterby och Göteborg inställd. Resenärer hänvisas till Stenungssund express. Mellan Stenungssund och Uddevalla pågår kontaktledningsarbeten och tågtrafiken är ersatt med buss.

Läs också