Direkt till innehåll

Tillbaka i trafiken

Dags för nya (res)vanor efter semestern? Trafik Göteborg uppdaterar dig om läget i Göteborgstrafiken och arbetena som kan påverka din resväg.

I augusti kommer många tillbaka från semestern för att åter ge sig ut i Göteborgstrafiken. Vi vill därför påminna om pågående arbeten och kommande händelser i trafiken som kan påverka din resa. Vi skickar även med en liten påminnelse om hur du enkelt kan skaffa dig nya vanor som gör dina resor smidigare.

Ett tips är att ladda ner Trafiken.nu-appen – på så sätt kan du se var köerna är just nu, få push-notiser om trafikstörningar och följa det aktuella trafikläget från över 200 trafikkameror. Du kan enkelt välja den resvägen som passar dig bäst och åka när det är mindre trafik.

Västtrafik To Go är appen för dig som åker kollektivt. Här hittar du senaste nytt om din resa. För dig som vill uppdatera dina resvanor ger To Go -appen även svar på hur lång tid din resa tar om du istället skulle cykla. Eller hur många steg det är till nästa hållplats.

Vill du börja cykla mer i höst? Varför inte ladda ner Styr och ställ-appen – då kan du cykla hela eller delar av resan.

Sensommarens och höstens kommande arbeten som påverkar trafiken

E6 Tingstadstunneln:

Renoveringen av Tingstadsunneln pågår fram till våren 2024, och innebär att endast ett körfält är öppet i varje riktning för trafiken längs E6. All annan trafik leds om via Marieholmstunneln.

På grund av den begränsade framkomligheten genom Tingstadstunneln får du räkna med köer och längre restider, särskilt klockan 7-9 och 15-17 på vardagar och klockan 11-14 på helger. Försök därför att undvika dessa tider.

Hisingsleden:

Av de två återstående trafikplatserna Volvomotet och Björlandamotet väntas Volvomotet öppna helt för trafik i september. Björlandamotet väntas färdigt till sommaren 2024.

E6, Kungälv-Rollsbo:

Den 7 augusti-17 september görs ett beläggningsarbete i Kungälv mellan Kungälvsmotet och Rollsbomotet, i norrgående riktning. Arbetet utförs etappvis under vardagskvällar men påverkar trafiken dygnet runt då hastigheten på sträckan sänks till 70 km/timmen.

E6, Gårdamotet:

Under perioden den 11-21 augusti stängs påfarten från Gårdamotet till E6 norrut och trafiken leds istället om via Ullevimotet.

E6, Lerbo-Ljungskile:

Från den 14 augusti och cirka två veckor framåt görs beläggningsarbete på E6 mellan Lerbomotet och Ljungskilemotet. Södergående trafik påverkas under vardagar då trafiken leds om. Helger går trafiken som vanligt på sträckan men nedsatt hastighet kan förekomma.

Första Långgatan:

Under sommaren och delar av hösten påverkas trafiken på och omkring Första Långgatan av spårarbete och ledningsarbeten. Trafiken mellan Johannesplatsen och Masthuggstorget leds om via Andra Långgatan till december.

Eriksbergsmotet:

Möjlighet att göra en vänstersväng från Inlandsgatan ut på Lundbyleden upphör under hösten. Trafik från Inlandsgatan når Lundbyleden via Lindholmsmotet. Från hösten 2024 kommer trafiken mellan Inlandsgatan och Lundbyleden gå via Eriksbergsmotet.

Gullbergs Strandgatan:

Fram till den 18 september utförs ett ledningsarbete som gör att trafiken mellan Vikingsgatan och Hamntorgsgatan stängs. Trafiken till P-arken kör via Hamntorgsgatan från Norra Sjöfarten.

Kungsstensmotet:

Den pågående renoveringen av Kungsstensmotet gör att avfartsrampen från Västerleden mot Långedragsvägen är stängd till början av hösten. Trafiken hänvisas via Gnistängsmotet. Kom också ihåg att bron över Västerleden i Kungsstensmotet fortfarande är avstängd för biltrafik.

Tänk på att: Gång- och cykeltrafiken längs delar av Lundbyleden leds om fram till 2024 (gäller sträckan mellan Stålhandskegatan och Inlandsgatan, följ skyltning på plats). Dessutom är spårvagnstrafiken mellan Svingeln och Redbergsplatsen ersatt med buss fram till 27 augusti.

Läs också